‘Alledaagse dingen in een ander licht, met oog voor detail’

VIJF VRAGEN AAN ONTWERPER ANNIEK BEIJE.

1. Kun je kort je werk omschrijven?
‘Studio Joop is een botanisch label. Sinds 2015 groeit dit label van mij uit tot een groene creatieve werkruimte. Een mengelmoes van design, grafische vormgeving, concepten, fotografie en keramiek maakt Studio Joop tot een uniek geheel. Een ding valt op in het werk van Studio Joop: eenvoud. Dit zie je terug in de grafische aanpak en de minimalistische uitwerking. Alledaagse dingen in een ander licht, met oog voor detail.’

2. Aan welke opdracht werk je?
‘Samen met FOLK, een prachtige winkel in de Folkingestraat, werk ik aan deze opdracht. Ik kreeg de vraag om een product te ontwerpen dat past bij een kleine ‘FOLK’s tuin’ (hoe leuk!) die Tim en Anne graag in hun winkel willen. We willen graag het groeiproces van een (avocado)pit laten zien en maken een nieuw product van keramiek, waarmee je makkelijk zelf pitten en stekjes kan laten groeien.

3. Welke materialen ga je gebruiken en waarom?
‘Ik gebruik lokale materialen zover dat mogelijk is. Dit omdat dat het natuurlijk bij het thema lokaal past.’

4. Maak je je producten zelf of werk je met lokale partners voor het productieproces?
‘Ik maak alle producten zelf met de hand.’

5. Wat vind je van het thema lokaal?
‘Het thema Lokaal spreekt me erg aan omdat ik er erg van houdt om alle producten die ik zelf gebruik zo lokaal (en biologisch) mogelijk te kopen. Zo steun je de lokale ondernemers en belast je het milieu het minst!’