Cookinglife + House of Design

Sinds eind maart is de leukste kookwinkel van Groningen geopend: Cookinglife. De winkel biedt een uitgebreid assortiment praktische keukenhulpjes en keukengerei. Ook zijn er een aantal mooie designmerken in de winkel waaronder Eva Solo en Alessi. Laat je verrassen door het uitgebreide aanbod!

House of Design presenteert er de resultaten en prototypes van het materiaalonderzoek dat gedaan is voor het project We gaan het meemaken.

Vijf ontwerpers deden onderzoek in De Marne; naar het landschap, geschiedenis en de winkels. En ze zijn in gesprek gegaan met bewoners, ondernemers en boeren. Ze hebben toepassingen bedacht en prototypes ontworpen voor verschillende lokale materialen.

Simone Larabi experimenteert met hennep en chitine voor akoestische panelen. Paul Bloemers heeft gewerkt met de stengel van koolzaad en hier plaatmateriaal van gemaakt èn dit gecombineerd met 3D-print elementen. Volken de Vlas en Gerard de Hoop onderzochten klei, baksteen en schelpen en zijn nu bezig met het ontwikkelen van terrazzo. Melle Koot heeft gewerkt met zeewier en daar plantenpotjes van gemaakt.

We gaan het meemaken
Het materiaalonderzoek is onderdeel van het project We gaan het meemaken. Initiator Eileen Blackmore van House of Design stelt zich de vraag waarom we onze spullen importeren van ver, terwijl er hier van alles groeit en bloeit waar we mee kunnen maken en bouwen. Met mensen die nog weten hoe je dat vroeger deed én met hen die kunnen spelen met het nieuwe digitale gereedschap.