HK Living Brand Store + Marc Paulusma

De heren van Laif & Nuver gaan een nieuw avontuur aan. Naast Laif & Nuver openen ze medio september in hartje Groningen –  Oude Boteringestraat 11 – de eerste HK Living Brand Store van Nederland. In deze winkel wordt de gehele collectie van HKliving verkocht, aangevuld met collecties die zij van onschatbare waarde vinden.

Tijdens Wonen in Groningen zie je er het project ‘Biosphere’ van maker en denker Marc Paulusma. ‘Biosphere’ filtert vervuild water en maakt het geschikt voor menselijk gebruik. Het doel van het project is om mensen bewust te maken van de cyclus die het water door maakt en de afhankelijkheid die wij ervan hebben. Dit gebeurt door een object te tonen wat de techniek laat zien, maar ook meteen functies suggereert voor de toekomst.

Marc over zijn project: ‘Biosphere is een filtersysteem dat het water opvangt wat de plant ‘uitademt’. Het water kan weer gedronken worden door mensen. Dit kan doordat er maar een klein beetje van het water dat de plant opneemt gebruikt wordt voor fotosynthese. Meer dan 95% verdampt weer, ongebruikt door de plant! Doordat zoet water steeds schaarser wordt, is het nodig om kritisch te kijken naar de relatie die wij met water hebben en op zoek te gaan naar nieuwe innovaties. Het tafelmodel heeft een kamerplant in zich zitten en is bedoeld voor in de huiskamer. In de hangende versie wordt het water gekookt zodat je met de bladeren en het water van de plant muntthee kan zetten.’