Holtbar + Lisette Bokma

In deze ‘cool and collected’ shop en koffiebar vind je niet alleen een frisse mix van (woon)accessoires, stationary, beauty, kleding, boeken en sieraden. Je kunt hier ook perfect ontspannen met een latte machiato en een vegan wonderbar. Jacobien van Holtbar zoekt een mooie oplossing voor het uitserveren van de kleine benodigdheden bij koffie en thee, zoals een lepeltje, suiker of een schaaltje voor het theezakje. Hiervoor bedacht Lisette Bokma een kleine ‘tray’ van hout met ruimte erin gemaakt en een mooi schaaltje.

Lisette Bokma is ontwerpster en design manager: ‘In 2014 ben ik begonnen met Studio Lisette Bokma. In de projecten waaraan ik werk combineer ik mijn ontwerp kwaliteiten met mijn talent voor organiseren. Dit doe ik onder andere voor de verdere ontwikkeling van mijn eigen collectie ‘Wei – Kookgerei’, maar juist ook door samen te gaan werken met 5 ander ontwerpers aan grote interieur projecten die we individueel niet zouden kunnen doen.’

VIJF VRAGEN AAN ONTWERPER LISETTE BOKMA

1. Kun je kort je werk omschrijven?
‘Als vormgeefster werk ik aan verschillende projecten. Van specifieke producten tot evenementen. Ook combineer ik mijn organiseer kwaliteiten met het creatief bezig zijn.’

2. Aan welke opdracht werk je?
‘Voor Holtbar werk ik aan een plateau waarmee de koffie en thee benodigdheden op tafel gezet kunnen worden. De honing, het koekje, de lepels alles heeft zijn eigen plekje op dit kleine houten dienblad. Het kan ook dienen als organizer op je bureau en op die manier ook verkocht worden in de winkel.’

3. Welke materialen ga je gebruiken en waarom?
‘We gaan hout gebruiken en deze beitsen. Hiervoor kunnen stukken resthout gebruikt worden of hout ingekocht en deze met de beits tot een hoogwaardig product afwerken.’

4. Maak je je producten zelf of werk je met lokale partners voor het productieproces?
‘Voor het hout en en frezen werken we samen met Hannes Jansen / Studio Bijt. Hij zit in Groningen en doet ook werkzaamheden onder de naam OpMaat, samen met andere ambachtsmannen uit Groningen.’

5. Wat vind je van het thema lokaal?
‘Goed om het lokale weer meer onder de aandacht te brengen – in samenwerking en materiaalkeus. Het is soms wel lastig voor de consument dat lokaal duurder is dan de massa producten die in de winkel te koop zijn. Het is daarom ook belangrijk om het verhaal rondom het product over te brengen.’