x Lokale producten en lekkernijen

De route wordt aangevuld met winkels en horeca die een lokaal product of gerecht presenteren. Deze enthousiaste ondernemers zijn:

P.S. koffie, thee & taart
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 24
Geniet van verschillende koffiesoorten, lokaal gebrand bij Koffiestation en speciaal voor WIG is er een mooie versgebakken herfsttaart uit de eigen bakkerij.

De Soepwinkel
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 12
Ga er maar eens lekker voor zitten en proef de romige Groninger mosterdsoep met prei en spekjes.

De Kaaskop
Zwanestraat 24
Selectie lokale producten met speciale WIG aanbieding.

Woonzooi + Smits kwekerij
Zwanestraat 27
Bij Woonzooi hebben ze een passie voor planten. Logisch dus dat er een samenwerking is gezocht met Smits kwekerij uit Sappemeer. Deze specialist in kamerplanten komt met een limited edition van “message in a bottle” plantjes langs. Dé must-have voor je interieur!

Land van Kokanje
Oude Boteringestraat 9
Speciale lunch met lokale producten op een originele manier verwerkt.

KOKOTOKO
Oosterstraat 26
Hier kun je Groningen draagbaar, eetbaar & visueel beleven, én mee naar huis nemen.

BIEN + Meinardi
Oosterstraat 54
Kom bij BIEN producten van Meinardi proeven! In de inspirerende conceptstore met mode, woon- en lifestyletrends vind je altijd iets moois voor je huis.

Wadapartja
Gedempt Zuiderdiep 39/41
Bij Wadapartja staat werk van timmerman, houtbewerker en restaurateur Jan Loods. Zijn liefde gaat naar het creëren van objecten uit gerecycled materiaal. Hij haalt zijn inspiratie uit industriële vormgeving en de oude ambachten en gebruikt deze in het ontwerpen en realiseren van bijzondere objecten. Alles wordt met de hand vervaardigd in zijn eigen werkplaats in Annen.
Iedereen kent het Groningse Hooghoudt van de jenevers, kruidenbitters en siropen. Naast de traditionele bekende smaken is er veel innovatie bij Hooghoudt en maken ze regelmatig nieuwe mooie dranken. Bij Wadapartja staan een aantal, zoals de in beperkte oplage, op sherryvaten gerijpte, Gelagerde Jonge Dubbele Graanjenever. Tijdens WIG serveert Wadapartja huisgemaakte brownies en cheesecake waarin Hooghoudt is verwerkt, met daarbij een proefglaasje met de gebruikte jenever. Proost!

Het Kadocafé
Folkingestraat 22
Groningse kunstenaar ArtNoël presenteert haar werk, waaronder mooie wenskaarten.

BAQ
Folkingestraat 19
Hier haal je heerlijk brood gemaakt van granen uit Groningen en Drenthe en de lekkernij ‘Groninger Turf’.